30 Aralık 2009 Çarşamba

Nasıl Kefir Yapılır?

  1. Cam kavanoza sütü boşaltıyoruz (Mümkünse kapımıza gelen sütçülerden. Tavsiye edilmez ama bulamadıysak günlük süt de olabilir.)
  2. Kefir tane(ler)ini kavanoza boşaltıyoruz.
  3. Oda sıcaklığında güneş görmeyen bir ortamda 24-48 saat süre ile bekletiyoruz (Süre uzadıkça daha çok mayalanacaktır, damak tadınıza göre siz belirleyiniz).
  4. Kefir olmuştur, süzgeç ayarlıyoruz.
  5. Kefiri içine boşaltıyoruz.
  6. Kefir tanelerini görüyoruz.
  7. Kefir tanelerini süt dolu bir bardağa aktarıyoruz (Daha sonra tekrar kefir mayalamak üzere buzdolabında saklıyoruz. Haftada 1 sütü değiştirmek gerekir).
Kefirimizi buzdolabında muhafaza ediyoruz. Canımız istedikçe tüketiyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder